У суспільстві побутує думка, що корисне харчування — це обмежений перелік дорогих та дефіцитних продуктів. Втім, така думка хибна.
Перевага наших сезонних продуктів у тому, що вони доступні за вартістю і при цьому містять багато корисних речовин. Продукти, які ми вирощуємо в Україні, нічим не поступаються тим, які ми експортуємо.
У закладах освіти намагаємося насичувати раціон наших вихованців сезонними овочами та фруктами (сливи, груші, яблука різних сортів, помідори, перець, капуста).
Фрукти, горіхи та родзинки додаємо до сирних запіканок, зернята, кунжут та зелень — до овочевих салатів. На осінній період розширили асортимент м’ясних страв: а саме, «Мафіни з овочами та твердим сиром», «Курка тушкована в сметанному соусі». Урізноманітнили також рибні страви; в меню з’явилися: «Рибні їжачки запечені з твердим сиром», «Рибні палички з яйцем запечені в сухарях».
Ось, до прикладу, майстер-клас приготування:
запіканки «Зебра»
«Львівського сирника»
та «Курки по-італійськи»,
які дуже полюбилися нашим дітям.
#ФінекономДОНХМР
Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1
Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!
* — обов’язкові поля