ПЕДАГОГІВ ЗАПРОШУЮТЬ ДО УЧАСТІ В ПРОЄКТІ «ВИВЧАЙ ТА РОЗРІЗНЯЙ: ІНФОМЕДІЙНА ГРАМОТНІСТЬ В ОСВІТІ»

20.09.2023 08:52
Поділитися новиною

У сучасному інформаційному світі навички критичного сприйняття інформації стали невіддільною (частина/ознака) частиною освіти. Саме освітяни мають унікальну можливість сприяти формуванню свідомого підходу до споживання медіа та інформації серед молоді, навчаючи учнівство аналізувати й перевіряти джерела та правдивість інформації перед її використанням та поширенням.

Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спрямований на посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій через зміцнення навичок критичного сприйняття інформації та формування попиту на якісну інформацію серед освітян і учнівства, шляхом інтеграції інфомедійної грамотності у програму загальної середньої освіти.

З 2018 року до мережі проєкту долучилися 4375 освітян та 1873 заклади загальної середньої освіти з усіх областей України.

Проєкт надає можливість учителям/-лькам вдосконалити навички застосування цифрових методів навчання, впроваджувати інноваційні підходи та навчати учнів/-ць стійкості до дезінформації та маніпуляцій. Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, запрошуються до реєстрації за посиланням.

До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.

Проєкт відкритий для закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

Освітяни, які приєднаються до проєкту, пройдуть базове онлайн-навчання та спеціалізовані тренінги з упровадження інфомедійної грамотності у навчальні предмети. Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX.

Надалі команда проєкту запрошуватиме освітян до участі у заходах з професійного розвитку, зустрічах для обміну досвідом як в Україні, так і за кордоном, творчих конкурсах та проєктах з просування медіаграмотності для вчителів/–льок та їхніх учнів/-ниць тощо. Учасники/-ці зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, запроваджувати кращі практики викладання.

Набір триватиме з 1 вересня по 1 жовтня 2023 року. Деталі про набір та подачу заявок доступні за посиланням.

Долучайтеся до великої медіаграмотної спільноти проєкту, щоб разом працювати над розвитком медіаграмотного суспільства та зміцненням нашого інформаційного простору!

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.