Освітні проєкти, спрямовані на покращення умов праці вчителів та навчання школярів

20.03.2020 13:34
Поділитися новиною

У зв’язку з карантинами, в тому числі на коронавірус, об’єм пояснень учбового матеріалу від вчителів знижується, але на іспити це не впливає, тож учні мають самостійно засвоїти весь необхідний обсяг. Онлайн платформа Be Smart / Будь розумним https://besmart.study стане в нагоді, адже містить:

  • 9 предметів та більше 2000 тестів
  • відеорозбір пробних ЗНО-2019
  • короткі відеолекції по 20-25 хвилин
  • безкоштовна реєстрація
  • тести, які затвердив МОН
  • розбори пробних ЗНО 2019 року

Сторінка в Facebook https://www.facebook.com/besmart.study/ Сторінка в Instagram https://www.instagram.com/besmart.study/

Платформа Be Smart – це абсолютно безкоштовний ресурс для тих, хто:

  • не має репетиторів, але має інтернет.
  • хоче покращити свої результати ЗНО
  • хоче почуватися впевнено та отримати максимальний бал на ЗНО.

Платформа Be Smart безкоштовно забезпечує рівні можливості для всіх школярів країни, які дбають про своє майбутнє та хочуть навчатись в омріяних університетах.

У партнерстві з EDUGET, Міністерством освіти та науки, Українським центром оцінювання якості освіти створено серію відеороликів по кожному предмету пробного ЗНО 2019, де вчителі пояснюють всі питання пробного тестування та дають рекомендації для складання державної атестації. Це дасть змогу не просто дізнатись правильну відповідь, а зрозуміти її.

Новий напрямок в рамках проєкту Be Smart – профорієнтація. Високий бал на ЗНО – це пропуск до омріяного навчального закладу України. А щоб правильно обрати майбутню професію, потрібно познайомитись з нею зсередини. Тому організовуємо екскурсії до офісів компаній з різних сфер діяльності для учнів 10 та 11 класів, щоб дати можливість дітям познайомитись зі специфікою різних різних професій. Вже були організовані екскурсії на телеканали Перший, Суспільне і 1+1.

ПроШколу – безкоштовна юридична підтримка вчителів. Сайт https://proshkolu.com/

Сторінка в Facebook https://www.facebook.com/proshkoluproject/ Сторінка в Instagram https://www.instagram.com/proschool_ua

ПроШколу – це безкоштовна юридична онлайн-підтримка вчителів по всій Україні. Допомагаємо знайти рішення, розібратися з документами чи професійними питаннями, відстояти права або безболісно вирішити конфлікти на роботі.

Провели одразу два анонімних опитування. В одному взяло участь 2200 учителів, в іншому – понад 530. Перше стосувалося питань про проблеми вчителів: чи потрібна працівникам освіти юридична підтримка, захист та консультації з непростих питань? А друге опитування вже торкалося питань психологічних запитів – конфліктів з учнями, гострих тем сексуального виховання учнів, мобінгу чи морального тиску з боку колег, батьків, адміністрації. Результат – однозначно учителям в Україні бракує захисту. Майже 96% опитуваних відповіли «так» на просте питання – «чи хотіли б ви отримувати безкоштовну юридичну консультацію?». Виявляється, 90% учителів читали і знають Закон про булінг. Але абсолютно не розуміють, як діяти в реальній ситуації, коли вони самі стають жертвою цькування чи образ. Окрім того, 67% учителів стверджують, що чітко розуміють положення своєї посадової інструкції і знайомі з обов’язками. Але не можуть відповісти однозначно на питання про те, які документи вони повинні заповнювати, а які можуть відкинути зі списку своїх завдань, як мають оплачувати їм заміни колег або чи можуть їм примусово зменшувати кількість  робочих годин. Всі результати дослідження було опубліковано в журналі «Директор школи» в серпні 2019.

Щоб кожен учитель:

  • Знав та вмів користуватися своїм правом.
  • Отримав захист та гідне ставлення до своєї професії.
  • Зосереджувався на потребах дітей, а не конфліктах у школі.

зібрали команду юристів нового покоління, щоб допомогти всім вчителям України розібратися в різноманітних питаннях юридичного характеру. Що ми робимо?

  • Надаємо безкоштовні юридичні консультації вчителям.
  • Прописуємо алгоритм дій у складних ситуаціях.
  • Шукаємо безкоштовних спеціалістів, які допоможуть на місцях.
  • Допомагаємо оформити заяви, позови.
  • Підтримуємо вчителів та нагадуємо, що закон на їх боці.

Місія проєкту: вирішуємо питання, які заважають педагогам комфортно працювати та максимально зосереджуватися на дітях.

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.