ГЕРОЙ ЖИВЕ, ДОКИ ЖИВА ПАМ’ЯТЬ ПРО НЬОГО. ШКОЛА №14 СТАЛА ГІМНАЗІЄЮ ІМЕНІ ВАДИМА АНГЕЛА

29.07.2024 17:55
Поділитися новиною

25 липня в Хмельницькому відбулася подія, яка вчергове змусила кожного з нас замислитися про цінність життя, відвагу та самопожертву заради майбутнього України. Хмельницька середня загальноосвітня школа №14 віднині носитиме ім’я свого колишнього учня, Героя російсько-української війни Вадима Ангела. Одночасно заклад змінив свій статус і став гімназією №25 імені Вадима Ангела.

Хто ж він, цей молодий чоловік, чиє ім’я тепер щодня звучатиме в стінах рідної школи?

Вадим Ангел – символ мужності, відданості та безмежної любові до України. Народжений у 1991 році, він ріс разом з нашою Незалежністю, всотуючи її цінності з молоком матері. Звичайний хлопець з незвичайною долею: школа, художня освіта, професійне училище… А потім – служба в армії, яка стала його покликанням.

Вже у 2014 році, коли над Україною нависла рашистська загроза, Вадим без вагань став на захист рідної землі. Він не просто служив – він постійно вдосконалювався, проходив курси за стандартами НАТО, бо розумів: щоб захистити країну, треба бути найкращим.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Вадим знову взяв до рук зброю. Він пішов захищати нас усіх, наше право на життя, на свободу, на майбутнє. 26 червня 2022 року біля Сіверськодонецька Вадим віддав найцінніше – своє життя – за нашу з вами свободу. Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

Відтепер, коли учні заходитимуть до гімназії №25 імені Вадима Ангела, вони щоразу згадуватимуть про свого Героя. Про хлопця, який колись, як і вони, навчався у тих самих класних кімнатах, мріяв, сміявся, планував майбутнє. І який, коли настав час вибору, став на захист своєї країни.

Віримо, кожен учень, проходячи повз меморіальну дошку з іменем Вадима Ангела, відчуватиме гордість за свого земляка і відповідальність за майбутнє України.

Герої не вмирають. Вони живуть у нашій пам’яті, у наших серцях, у наших щоденних вчинках. І доки ми пам’ятаємо – ми непереможні.

Слава Україні! Слава її Героям!

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення news

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.