«Джура» знову в Хмельницькому

13.05.2021 09:47
Поділитися новиною

12 травня розпочалися змагання міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» серед закладів загальної середньої освіти Хмельницької міської територіальної громади.

Базовими місцями для проведення змагань визначено CЗОШ № 6, Палац творчості дітей та юнацтва, ДЮСШ № 3 та парк імені Івана Франка.

У грі беруть участь рої (команди) юнаків та дівчат 15 закладів загальної середньої освіти Хмельницької міської територіальної громади.

До програми змагань входять: стрільба з пневматичної гвинтівки, стройовий вишкіл «Впоряд», історичний конкурс «Відун», метання гранати на влучність, конкурс з надання домедичної підготовки в зоні бойових дій «Рятівник», фізична підготовка (підтягування на перекладині і згинання та розгинання рук в упорі на брусах) та подолання туристсько-спортивної смуги перешкод.

Організаторами змагань міського етапу «Джури» є відділ позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти та науки і управління молоді та спорту Хмельницької міської ради.

 

Довідково:

 

Джура – так в Україні, в 16-18 століттях, називали зброєносця, учня у козацької старшини. Зазвичай джурами були молоді хлопці. Разом із козаками джури ходили в походи, брали участь у боях.

Джури не вважалися повноправними козаками-товаришами, зокрема, не мали права на участь у козацьких радах. Лише після кількох років перебування в Запорізькій Січі та набуття відповідного військового досвіду вони могли стати повноправними козаками (товаришами).

 

Сьогодні найменування Джура отримала всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Гра проводиться Міністерством освіти та науки України за сприянням інших міністерств, відомств і громадських організацій.

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.