Хмельничани вивчають досвід роботи спортивних ліцеїв

14.05.2021 15:17
Поділитися новиною

В обласному центрі з 1 вересня повинен запрацювати спортивний ліцей. Депутати міської ради вирішили створити заклад освіти спортивного профілю на базі санаторної школи-інтернату №2.

Позаяк Закон України “Про повну загальну середню освіту” не передбачає подальше існування санаторних шкіл-інтернатів, було вирішено перепрофілювати чинний навчальний заклад у спортивний ліцей. Тим паче, дотепер ні в місті, ні в області навчального закладу такого спрямування не було.

Днями представники Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради (заступник директора Департаменту Ольга Кшановська), управління молоді та спорту (заступник начальника управління Наталія Томусяк), директор Хмельницької санаторної школи із збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим повним утриманням учнів (Леся Підгорна) та директор Хмельницької ДЮСШ № 1 (Василь Янків) побували на Рівненщині, де вивчали досвід роботи спортивних ліцеїв. У ході робочої поїздки хмельничани ознайомились із нормативно-правовою базою функціонування навчально-спортивних закладів, структурою освітнього та спортивно-тренувального процесу, матеріально-технічною базою спортивних ліцеїв – КЗ “Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю” (директор Микола Бортманський) та КЗ “Костопільський ліцей-інтернат спортивного профілю” (директор Сергій Захожий).

Нині в Департаменті освіти та науки активно розробляється статут нового закладу, вирішується низка інших організаційних питань.

“Щоб не ліквідовувати заклад, ми його реорганізовуємо. Тепер це буде ліцей зі спортивним спрямуванням. Зберігаємо певний штат працівників і надаємо змогу навчатися в ньому дітям, які мають досягнення в спорті», – наголошує директорка Департаменту Надія Балабуст.

 

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.