УВАГА! КОНКУРС! ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС МАЛЮНКІВ ТА ФОТОГРАФІЙ «ЩО ДЛЯ МЕНЕ УКРАЇНА?»

23.07.2021 15:31
Поділитися новиною

УВАГА! КОНКУРС!
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС МАЛЮНКІВ ТА ФОТОГРАФІЙ «ЩО ДЛЯ МЕНЕ УКРАЇНА?», приурочений до 30-ої річниці Незалежності України
Конкурс проходить на території України з 12 липня до 10 вересня 2021 року.
ОРГАНІЗАТОРИ: Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» разом з Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення, Українською молодіжною правничою асамблеєю та Українською асоціацією підтримки творчої молоді.

ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»,
приурочений до 30-ї річниці Незалежності України
(серед дітей з України та української діаспори різних країн світу)

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до 30-ої річниці Незалежності України (далі – Конкурс), проводиться Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» разом з Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення, Українською молодіжною правничою асамблеєю та Українською асоціацією підтримки творчої молоді (далі – Організатори).
До участі в організації Конкурсу можуть долучатися партнери (громадські організації, заклади освіти, органи державної влади та інші), на підставі рішення Голови організаційного комітету.
1.2. Основна мета Конкурсу – культурно-освітній розвиток, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальна підтримка талановитої молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активне залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності.
1.3. Учасником Конкурсу може стати будь-яка дитина віком від 3 до 18 років з України чи української діаспори різних країн світу.
1.4. Конкурс проводиться за двома категоріями – фотографія та малюнок.
Номінації в категорії «Фотографія» (за тематикою, без вікового розподілу):
• Українські традиції (на фото мають бути відображені традиції родини чи громади, навчального закладу, гуртка тощо, в якій проживає / навчається учасник Конкурсу);
• Визначні місця моєї малої Батьківщини (на фото мають бути відображені місця (природа чи архітектура), які є візитівкою села, селища, міста, району чи області, в якій мешкаєте учасник Конкурсу).
Номінації в категорії «Малюнок» (за віком):
• Перша Молодша група. Індивідуальна робота (від 3 до 5 років);
• Перша Молодша група. Колективна робота (від 3 до 5 років);
• Друга Молодша група. Індивідуальна робота (від 6 до 10 років);
• Друга Молодша група. Колективна робота (від 6 до 10 років);
• Середня група. Індивідуальна робота (від 11 до 14 років);
• Середня група. Колективна робота (від 11 до 14 років);
• Старша група. Індивідуальна робота (від 15 до 18 років);
• Старша група. Колективна робота (від 15 до 18 років).
1.5. Колективною вважається робота, яку виконано не більше, ніж 3 особами. Малюнки можуть бути виконані у форматі міні-коміксу чи «мему» (гумористичні зображення, в яких знакові елементи співіснують з текстовими елементами).
1.6. Конкурс проходить на території України з 12 липня до 10 вересня 2021 року. Основні етапи Конкурсу:
Перший – організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про Конкурс (до 16 липня 2021 року);
Другий – прийом конкурсних робіт (з 16 липня до 13 серпня 2021 року включно);
Третій – оцінювання конкурсних робіт Журі Конкурсу, визначення та урочисте нагородження переможців Конкурсу, проведення виставки конкурсних робіт (до 31 серпня 2021 року).
Четвертий – направлення дипломів та подарунків переможцям Конкурсу засобом поштового зв’язку (до 10 вересня 2021 року).
За вмотивованим рішенням Голови організаційного комітету, строки Конкурсу можуть бути змінені чи частково перенесені, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію в державі.
2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ
2.1. Загальне керівництво Конкурсом здійснює Організаційний комітет, персональний склад якого затверджується Благодійним фондом «Об’єднання світових культур».
2.2. До Організаційного комітету можуть входити представники Організаторів Конкурсу, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, приватних компаній, закладів освіти, засобів масової інформації та інші зацікавлені особи.
Організаційний комітет може створювати регіональні організаційні комітети або призначати уповноважених осіб.
2.3. Участь у роботі Організаційного комітету та інших осіб, залучених Організаційним комітетом та/чи Організаторами здійснюється на громадських засадах.
2.4. Організаційний комітет забезпечує організаційну, методичну та іншу підтримку проведенню Конкурсу.
3. ПОРЯДОК ПОДАННЯ КОНКУРСНИХ РОБІТ
3.1. На Конкурс подаються індивідуально підготовлені конкурсні роботи та колективні роботи (не більше 3 дітей). Конкурсні роботи повинні бути пов’язані з загальною тематикою Конкурсу.
Авторами конкурсних робіт можуть були лише учасники конкурсу – діти віком від 3 до 18 років. Конкурсні роботи не повинні порушувати авторські права інших осіб. У разі виявлення плагіату на будь-якому етапі конкурсу, за вмотивованим рішенням Організаційного комітету роботу буде вилучено з участі в Конкурсі, а учасника – дискваліфіковано. Відповідальність за порушення авторських прав несе учасник Конкурсу та його законний представник.
3.2. Конкурсні роботи повинні бути виконані в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4.
3.3. Конкурсна робота (у відсканованому форматі, JPEG) разом із заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, назви номінації, назви конкурсної роботи та короткого (1-2 речення) описання зображеного на малюнку чи фото) подається до Організаційного комітету, шляхом направлення відповідного листа на електрону адресу [email protected] (обов’язково зазначити в темі листа – «Що для мене Україна»).
3.4. За власним бажанням конкурсант разом з роботою може надіслати на зазначену вище електронну адресу відео до 1 хвилини з власною розповіддю на тему: «Що для мене Україна?». (Відео з розповіддю дитини на тему: «Що для мене Україна?», надіслане на електрону адресу організатора Конкурсу, буде використане організаторами у загальному відео, приуроченому до 30-ої річниці Незалежності України, яке буде розміщене у мережі Інтернет на Інтернет-ресурсах організаторів Конкурсу, ЗМІ, а також буде демонструватися на виставці робіт учасників Конкурсу).
3.5. З метою участі малюнку чи фотографії у виставці робіт конкурсант за бажанням може завчасно надіслати оригінал конкурсної роботи Укрпоштою за адресою: 02147, м. Київ, а/с 34, отримувач: УКЦППОН. Якщо конкурсант бажає відправити роботу за допомогою Нової пошти, іншої служби доставки чи особисто доставити роботу організаторам конкурсу, то необхідно звернутися в індивідуальних повідомленнях на Facebook-сторінку Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» / UWCF за посиланням: https://www.facebook.com/uwcfoundation.
Оригінали робіт, надіслані на будь-які інші поштові адреси чи у будь-який інший спосіб, що попередньо не узгоджений з організаторами конкурсу, прийматися НЕ будуть.
Роботи учасників, оригінали яких будуть відсутні у організаторів станом на 18.08.2021 року, будуть брати участь у виставці вибірково (найкращі роботи можуть бути роздруковані).
3.6. Кожен учасник може подати для участі в Конкурсі не більше 3 конкурсних робіт в рамках однієї чи декількох обраних номінацій.
3.7. При поданні конкурсної роботи, конкурсанти зобов’язуються попередньо погодити свою участь у Конкурсі зі своїми законними представниками.
Організаційний комітет та Організатори вважають, що конкурсанти та їх законні представники, направивши конкурсну роботу та заявку на електронну адресу організатора Конкурсу, дають свою згоду на обробку, збір та розповсюдження відповідної інформації, в тому числі персональних даних, погоджуються на безоплатну демонстрацію конкурсних робіт, розміщення конкурсних робіт на виставці конкурсних робіт, у мережі Інтернет та ЗМІ; ознайомлені з цим Положенням та погоджуються з його умовами та визнають результати Конкурсу.
3.8. Всі конкурсні роботи, які беруть участь у Конкурсі, не повертаються, рецензії (відгуки) на них не видаються.
4. ОЦІНЮВАННЯ РОБІТ, ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ
4.1. Організаційний комітет передає конкурсні роботи, подані без порушення правил участі у Конкурсі, членам журі Конкурсу.
4.2. Персональний склад журі Конкурсу затверджується організаційним комітетом Конкурсу.
4.3. Членами журі Конкурсу можуть бути: представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, закладів освіти, громадські діячі, митці та інші зацікавлені особи.
4.4. Журі Конкурсу визначає переможців у кожній номінації.
У разі відсутності чи незначної кількості малюнків в окремій номінації, зважаючи на принципи рівної конкурентності, за рішенням організаційного комітету, переможці в такій номінації можуть не визначатися. В такому разі наявні малюнки, надані для участі в рамках такої номінації, будуть оцінюватися в рамках іншої номінації, аналогічної за віковим критерієм до номінації, в якій переможців вирішено не визначати.
Крім того, за рішенням організаційного комітету, можуть бути запроваджені окремі номінації.
4.5. Переможцям Конкурсу вручається Диплом переможця (1, 2, 3 ступенів). За рішенням журі, узгодженим з організаційним комітетом, деякі учасники, які не потрапили до складу переможців, можуть бути нагороджені Спеціальною відзнакою.
Дипломи обов’язково підписуються головою організаційного комітету та головою журі Конкурсу.
4.6. Нагородження переможців Конкурсу проводиться в урочистій обстановці.
За вмотивованим рішенням Голови організаційного комітету, нагородження може відбуватися у інших форматах, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію у державі.
4.7. Результати Конкурсу опубліковуються в мережі Інтернет.

Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.