УХВАЛЕНО БЮДЖЕТ ГРОМАДИ НА 2022 РІК. СКІЛЬКИ ВИТРАТЯТЬ НА ОСВІТУ

23.12.2021 18:16
Поділитися новиною

15 грудня міська рада ухвалила бюджет на 2022 рік.

Коментуючи кошторис наступного року, міський голова Олександр Симчишин подякував платникам податків, завдяки яким щорічно зростають власні надходження до скарбниці. Цьогоріч власні надходження завдяки податкам громадян і діям міської влади щодо наповнення дохідної частини, ефективному управлінню фінансами, інвентаризації землі тощо становлять 80% загального бюджету. А, наприклад, у 2017 році ця частка була трохи більше 50%.

«Складним у фінансовому плані буде наступний рік. Але ми зробимо все можливе аби освітянська галузь могла розвиватися, нарощувати темпи реформування. Адже інвестиції в освіту, інвестиції в дітей є інвестиціями в наше майбутнє», – наголосив Олександр Сергійович.

Нижче інформуємо громаду про основні напрямки та пріоритети фінансування освіти у 2022 році (у млн грн):

Загальна середня освіта – 1 179,5

Дошкільна освіта – 608,2

Позашкільна освіта – 35,3

Професійно-технічна освіта -186,5

Виплати педагогічним працівникам надбавки за престижність праці в максимальному розмірі – 30% від посадового окладу 159,2

Виплата стипендій (ПТО)25,0 (+64,5%)

Безплатне харчування учнів 1-4 класів з 16 до 20 грн та вихованців закладів дошкільної освіти з 30 до 32 грн для дітей віком від 1-4 років та до 36 грн для дітей старше 4-х років, учнів спортивного ліцею 122 грн – 88,0

«Фонд школи» – 9,8 (з розрахунку 250 грн на 1 учня закладу міста та з розрахунку 350 грн закладу старостинських округів)

«Фонд ЗДО» – 4,6 (з розрахунку 350 грн на 1 вихованця закладу міста та з розрахунку 450 грн закладу старостинських округів)

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 213,3

Утеплення (ЗДО № 8, № 23, № 45, № 47, № 48, СЗОШ № 1) по кредиту НЕФКО – 50,8

Капітальні ремонти, реконструкції та будівництво спортивних майданчиків, стадіонів НВК №2, СЗОШ №12, №18, №20, №29, НВО №23, Шаровечківської ЗОШ та спортивного комплексу в спортивному ліцеї – 7,0

Придбання смартбордів – 1.0; профільних кабінетів – 1.0; інвентарю для майстерень з трудового навчання – 1.0; спортінвентарю – 0.5; автобуса для підвезення дітей с. Малашівці – 0,6; матеріалів для системи охоронної сигналізації в 10 закладах дошкільної освіти – 0.8

Капітальні ремонти систем пожежної сигналізації в 5 закладах освіти – 3,9.

Цифри кошторису свідчать, що освіта рухається до того, щоб кожна школа, де дозволяє територія, мала новий сучасний спортмайданчик.

Збільшується вартість харчування дітей у садочках і молодшій школі, воно стане ще якіснішим. З’явиться більше смартбордів, профільних класних кімнат, триватимуть ремонти. Наступного року стартує термомодернізація 5 садочків і 1 школи за проєктом НЕФКО. Плануються максимальні доплати працівникам закладів освіти.

У кошторисі передбачено 5 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво нового ліцею (на 1400 учнів) на вулиці Січових Стрільців, 8а. Виділено кошти на другі черги НВО1, ліцею 17, ЗОШ 8…

 

#ДОНХМР

Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.