Перед матусями досить часто постає питання, що дати дитині в школу на перекус, щоб вона отримувала максимум корисних і поживних речовин. Знайти баланс між поживним та смачним складно, особливо, коли йдеться про дітей. Спробуємо розібратися, що варто покласти дитині в ланч-бокс, а чого взагалі краще не давати на перекус.
Насамперед рекомендуємо давати відварене або запечене м’ясо. Корисним доповненням до такої страви буде шматочок твердого сиру, відварена броколі та кисло-солодкі фрукти.
Радимо також доповнювати перекуси фруктами. Яблука, груші, виноград, банани, сухофрукти, курага — це чудова їжа для мозку.
Також для організму, що росте й розвивається потрібні горіхи. Це ідеальний варіант, щоб підзарядити клітини мозку енергією. У горіхах присутні жири, білки, клітковина, вітамін В, кальцій, залізо, цинк… Ці складники необхідні для правильного розвитку молодого організму. Дайте учневі з собою суміш горіхів, трохи підсушених у духовій шафі.
Жуючи один-два рази на тиждень сухофрукти, дитина захищає себе від ризику анемії та зміцнює кістковий апарат. Попередньо залийте окропом родзинки, курагу, чорнослив, фініки.
Виникли запитання? Маєте пропозиції та зауваження? Телефонуйте до спеціалістки з харчування Департаменту освіти та науки міської ради Гури Ольги Вікторівни за телефоном: 704606…
Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1
Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!
* — обов’язкові поля