ЯКИМ БУДЕ ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

30.05.2022 16:58
Поділитися новиною

3 червня фінішує навчальний рік у закладах освіти територіальної громади. Раніше закінчення навчального року, свято останнього дзвоника було яскравим, гучним і багатолюдним дійством.

Як цьогоріч, в умовах воєнного стану та переважно дистанційного навчання, закінчуватиметься навчальний рік? Коли і як пролунає останній дзвоник? Де вручатимуть документи про освіту?

Ці питання ми адресували виконувачці обов’язків директора Департаменту освіти та науки міської ради Ользі Кшановській.

Ось її коментар: «Навчальний рік фінішує для усіх 39315 учнів. Вперше в історії незалежної України, відповідно до концепції Нової української школи, документи про початкову освіту отримають 4152 учні четвертого класу. Документи про базову 9-річну освіту отримають 3216 учнів, в тому числі 46 дітей-переселенців. 1745 випускникам 11-х класів, серед них 40 переселенцям, вручать свідоцтва про повну загальну середню освіту.

238 учнів 9-х класів завершують навчальний рік з відзнакою; претендентами на отримання золотих і срібних медалей є, відповідно, 161 і 36 випускників 11-х класів…

Щодо процедури закінчення навчального року… Триває війна і вона внесла свої суттєві корективи в життя усіх мешканців, зокрема, юних хмельничан.

Департамент освіти та науки вважає недоречним за таких умов проводити пишні святкування. Ми рекомендуємо керівникам закладів освіти та педагогічним працівникам провести свято останнього дзвоника 3 червня в режимі онлайн.

Що ж до вручення документів про освіту учням 4, 9 і 11 класів, то допускаємо проведення таких заходів у закладах освіти за наявності укриття для всіх учасників заходу під час повітряної тривоги. Адже безпека присутніх має бути на першому місці.

Захід не повинен тривати більш як 45 хвилин.

Ми бачимо це так: захід розпочинається виконанням гімну України та хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих Героїв та мирних українців. Далі присутніх вітає керівник закладу освіти та військовик, який захищав або нині захищає нашу землю від рашистської навали (за наявності). Вони ж вручають документи випускникам.

На заході можуть бути присутні батьки, або особи, які їх замінюють.

Наголошую, це лише рекомендації. Зараз заклади освіти мають великий рівень автономності, тому керівники закладів несуть персональну відповідальність за організацію та проведення заходу.

Подібні рекомендації стосуються і дитячих садочків».

 

#ДОНХМР

Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.