ДІТИ І ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ: ПОРАДИ ДЛЯ БАТЬКІВ

02.06.2022 13:19
Поділитися новиною

У дитячому віці організм маленької людини поступово пристосовується до життєвих умов довкілля. Травна система не є виключенням у цьому процесі. Якраз харчування в такий період життя формує фундамент для здоров’я в майбутньому.

Тому питанню дитячого харчування батьки повинні надавати максимум уваги. Адже здорове й збалансоване харчування — це супергерой, який захищає від багатьох неприємностей.

Пам’ятаймо, що корисні звички дитини формуються тільки за особистим прикладом дорослих. Це невідмовний спосіб, який діє найкраще. Діти – консерватори, які можуть місяцями їсти один і той самий набір продуктів. У такому випадку дієтологи рекомендують в жодному разі не тиснути на дитину, а спробувати заохотити її до урізноманітнення м’якшими й цікавішими методами. Якщо дитина бачить, що батьки дотримуються правил здорового харчування, вона підсвідомо наслідуватиме їх.

То ж маємо стати для наших дітей найкращим прикладом, зокрема й у питаннях формування харчових звичок та культури харчування!

Діти часто прагнуть пропустити сніданок, їдять мало фруктів та овочів, вживають багато продуктів із високим вмістом цукру, солі та насичених жирів. Найбільше занепокоєння викликає саме нестача в раціоні фруктів та овочів. Світовий досвід свідчить: якщо діти їдять їх достатньо, вони з більшою ймовірністю збережуть цю звичку і в дорослому житті.

У цьому нам допоможе «Тарілка здорового харчування».

Пропонуємо намалювати або продемонструвати дитині «Тарілку здорового харчування», попередньо поділивши круг на чотири частини. На цій «Тарілці» фрукти, овочі та ягоди займають половину площі, на ¼ площі розташовуються білки – риба, м’ясо, сир, молоко, яйця, бобові; ¼ площі віддаємо цільнозерновим продуктам – хліб, макарони, каші та горіхи.

Харчуйтесь правильно, отримуйте задоволення від страв…

І будьте здорові!!!

 

#ФінекономДОНХМР

Більше новин ось тут: https://osvita.khm.gov.ua/?cat=1

    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скарги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    Дозволені файли у форматі jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx, які не перевищують розмір 2 Мб.

    Надсилаючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних

    Корисні посилання
    Хмельницька міська рада
    Хмельницька міська рада
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Департамент освiти i науки Хмельницької обласної державної адмiнiстрацiї
    Інформаційна система управління освітою
    Інформаційна система управління освітою
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Мiнiстерство освiти i науки України
    Нова українська школа
    Нова українська школа

    Ми в соц мережах
    Електронне звернення

    Якщо у Вас виникли запитання, скаги чи пропозиції, Ви можете заповнити форму нижче та отримати відповідь у зручному форматі!

    * — обов’язкові поля

    *
    *
    *
    *
    *
    *
    Дозволені файли у форматі *.doc, *.docx, *.exl, *.exls, *.png, *.jpg, які не перевищують розмір 2 Мб.